Een vernieuwd blok 6 in het Deelnemers Domein

Een vernieuwd blok 6 in het Deelnemers Domein

De Vreedzame School wordt voortdurend doorontwikkeld. In deze tijd van toenemende polarisatie tussen bevolkingsgroepen kunnen we er niet omheen om nog meer aandacht te besteden aan de vraag op welke wijze wij kunnen bijdragen aan een meer verbindende samenleving. In dat kader hebben we de afgelopen periode alvast gewerkt aan nieuwe lesblokken of modules voor blok 6 (We zijn allemaal anders) voor de bovenbouw.


Een van die modules Binnensluiten en buitensluiten kunnen we nu aanbieden in het Deelnemers Domein van deze website! In dit lesblok wordt in zes lessen aandacht besteed aan het fenomeen van buitensluiten en wij-zij-denken. Kinderen leren elkaar beter kennen en worden aan de hand van casussen en eigen ervaringen uitgedaagd zich te verplaatsen in kinderen die anders zijn en wat het betekent om buitengesloten te worden.

Deze nieuwe module voor de bovenbouw kan flexibel ingezet worden, eventueel als extra module, dan wel als vervanging van het bestaande blok 6 in groep 7. U vindt de module in het Deelnemers Domein onder de button In de klas bij Extra lessen.

Module Vreedzaam en Gelijk=Gelijk?
Daarnaast is er (samen met Diversion) een module ontwikkeld waarin gebruik wordt gemaakt van drie peer educators. Dit zijn jonge rolmodellen die in de klas komen en aan de hand van hun eigen verhalen het gesprek met de klas aangaan over taboes, verschillen, discriminatie en buitensluiten. Gelijk=Gelijk? is een bestaande methodiek (van Diversion), maar is nu bewerkt en ingevoegd in de lessen van blok 6 van De Vreedzame School. Hij bestaat ook uit zes lessen, waarvan drie met peer educators.
Deze module kan worden ingezet in groep 7 of 8, maar vraagt van scholen wel een eigen financiƫle bijdrage door het gebruik van de peer educators door Diversion. U vindt deze module dus niet op de nieuwe site. Hij kan alleen in samenwerking met Diversion worden ingezet in uw school.
Scholen die interesse hebben voor deze module met peer educators kunnen contact opnemen met Diversion (Vivianne Goedhart, 020-3059273 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor meer informatie op de website van Diversion.