Kinderpostzegelactie: we dragen allemaal een steentje bij

Kinderpostzegelactie: we dragen allemaal een steentje bij

Ook in deze Vreedzaam Actueel vragen we weer aandacht voor de Kinderpostzegelactie. Stichting Kinderpostzegels is een trouwe partner van De Vreedzame School. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich tijdens de Kinderpostzegelactie in met als doel om andere kinderen het beter te laten krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Vorig jaar deden ruim 4.000 scholen mee. Ruim 160.000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om hun steentje bij te dragen.


Bekijk hier de clip over de Kinderpostzegelactie, en meld u nu aan voor de actie in september 2018!

U kunt zich aanmelden via de website van Kinderpostzegels of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

vw 05

In 2018 gaan de kinderen op pad tijdens de actie voor een goed thuis voor ieder kind. De opbrengst gaat bijvoorbeeld naar:

  • Projecten voor pleeggezinnen in Nederland; bijvoorbeeld het mogelijk maken van een verbouwing waardoor kinderen uit één gezin bij elkaar kunnen blijven wonen.
  • Het tegengaan van kindhuwelijken en kinderarbeid, zodat alle kinderen naar school kunnen.
  • Projecten voor kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen maar bijvoorbeeld noodgedwongen, samen met hun moeder, in de vrouwenopvang verblijven.

 

De Kinderpostzegelactie past goed bij de doelen van De Vreedzame School. Kinderen leren zich samen in te zetten voor andere kinderen die steun nodig hebben, hetgeen mooi aansluit bij het thema ‘we dragen allemaal een steentje bij’. U zou er als school ook nog iets aan kunnen toevoegen, en de gelegenheid dat kinderen in hun buurt langs de deuren gaan benutten om er bijvoorbeeld een kort interview aan te koppelen over het wonen in de wijk.

Voor de scholen en de leerkrachten is de actie de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. De kinderen hoeven geen bestellingen meer te bezorgen, die worden per post verstuurd. Dat betekent dat leerkrachten geen bestellingen meer hoeven te checken, uit te delen en geen vragen hoeven te beantwoorden van klanten. Verder is er vanaf dit jaar de nieuwe optie van lokaal besteden bijgekomen, waar wij als scholen de keuze hebben om ook een lokaal kinderproject te steunen.

Er is ook een spelelement toegevoegd: er valt wat te winnen! Lees meer op de website van Kinderpostzegels.

kinderpostzegel logo

 

 

.