Sociale veiligheid meten?
12 mrt 2015

Sociale veiligheid meten?

Sinds enige tijd is er bij De Vreedzame School het Kwaliteitszorginstrument (KZI) beschikbaar. Veel scholen maken er al gebruik van. Een van de onderdelen betreft het meten van de sociale veiligheid: de Veiligheidsthermometer. Indien de afname van de Veiligheidsthermometer heeft plaatsgevonden tussen 1 november en 30 april van een schooljaar, kunnen de resultaten doorgeleverd worden aan Vensters. 

Bestel dus tijdig het KZI zodat uw leerlingen vóór 30 april de Veiligheidsthermometer kunnen invullen.

Een vernieuwd blok 6 in het Deelnemers Domein
12 mrt 2015

Een vernieuwd blok 6 in het Deelnemers Domein

De Vreedzame School wordt voortdurend doorontwikkeld. In deze tijd van toenemende polarisatie tussen bevolkingsgroepen kunnen we er niet omheen om nog meer aandacht te besteden aan de vraag op welke wijze wij kunnen bijdragen aan een meer verbindende samenleving. In dat kader hebben we de afgelopen periode alvast gewerkt aan nieuwe lesblokken of modules voor blok 6 (We zijn allemaal anders) voor de bovenbouw.
Aantal vreedzame scholen en wijken stijgt nog steeds
12 mrt 2015

Aantal vreedzame scholen en wijken stijgt nog steeds

Ook dit jaar zet de groei van het aantal vreedzame scholen door. Maar liefst 84 nieuwe basisscholen zijn dit jaar met het programma gestart. Daarmee komt het aantal vreedzame scholen in Nederland op 946. Volgend schooljaar doorbreken we de grens van 1.000 scholen. Ook het aantal vreedzame wijken blijft stijgen. Nu het voortgezet onderwijs nog.