Goed van start in Blok 1

Goed van start in Blok 1

We wensen je een hele fijne zomer en een goede start met Blok 1 volgend jaar. Tip: maak gebruik van de materialen in het Deelnemers Domein! Bijvoorbeeld stukken voor de stuurgroep en het borgingsplan. Is er op school een groep die extra ondersteuning nodig heeft, of wil je als hele school goed vreedzaam van wal roeien bij de start van het schooljaar? 

Jong geleerd…

Jong geleerd…

'Bent u dus een soort mr Frank Visser?' Dat was een van de vragen die DAS-jurist en mediator Christa Verploeg gesteld kreeg tijdens de Masterclass Mediatie die zij gaf aan groep 7/8 van OBS De Koekoek in Utrecht. Deze Masterclass is het resultaat van een samenwerking tussen DAS (rechtsbijstand) en De Vreedzame School.

Vreedzame intervisie voor zml-scholen

Vreedzame intervisie voor zml-scholen

Vreedzame pareltjes in het zml, leerlingmediatie bij deze doelgroep, het geven van autonomie… iedere leerkracht in het zml herkent de uitdagingen én succesmomenten van het implementeren van het vreedzame schoolprogramma in het zml.

Utrecht kinderrechtenstad

Utrecht kinderrechtenstad

In samenwerking met de gemeente Utrecht is afgelopen periode gewerkt aan een bijzondere reeks extra lessen bij De Vreedzame School. Utrecht geeft daarmee een impuls aan haar wens om ‘kinderrechtenstad’ te zijn. Kinderrechten en de stem van de kinderen staan centraal in de lessen.

Vreedzame inspiratie op school

Vreedzame inspiratie op school

Zijn er veel personeelswisselingen geweest op school? Is het vreedzame gedachtegoed wat ‘weggezakt’, of zijn de leerlingen juist toe aan méér? Veel scholen die al langer met ons programma werken, merken dat het goed is om van tijd tot tijd nieuwe vreedzame inspiratie de school in te brengen.

Nieuwe leerkrachten snel ‘vreedzaam’

Nieuwe leerkrachten snel ‘vreedzaam’

Door de hoge mobiliteit in het onderwijs zijn er op veel vreedzame scholen nieuwe leerkrachten aan het werk. Het is dan wel zo prettig als die nieuwe leerkrachten een korte opleiding vreedzaam kunnen ontvangen. Onze adviseurs kunnen in twee halve dagen, in de eerste helft van het schooljaar, op school- of bestuursniveau nieuwe leerkrachten opleiden in de basisprincipes van De Vreedzame School. 
Voor individuele cursisten organiseren wij twee halve dagen met open inschrijving. Voor groepen op school- of bestuursniveau verzorgen wij de opleiding op locatie.

Meer weten?
Naar aanbod met open inschrijving
Wilt u een aanbod voor uw school of bestuur?
Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Vreedzame School voor vluchtelingenkinderen

De Vreedzame School voor vluchtelingenkinderen

Bij het lesprogramma De Vreedzame School ontwikkelen we momenteel lessen en activiteiten voor vluchtelingenkinderen. Schooljaar 2020-2021 komen deze beschikbaar. Mogen wij u op de hoogte houden van de ontwikkeling? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u lid worden van onze nieuwsbrief, de Vreedzaam Actueel, abonneer dan via dit formulier.