Nieuwe les: Kinderen en recht op privacy

Nieuwe les: Kinderen en recht op privacy

Met de komst van de nieuwe privacywetgeving is er terecht veel aandacht voor privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Ook kinderen delen informatie met elkaar en over elkaar en begeven zich op steeds jongere leeftijd op internet. Hoe gaan leerlingen om met privacygevoelige gegevens over zichzelf of anderen? In de nieuwe les ‘Kinderen en recht op privacy’ worden leerlingen zich bewust van de gevolgen van het plaatsen van gevoelige informatie van zichzelf of anderen op internet.
Leerlingen CBS Tamarinde schrijven eigen vreedzame boek

Leerlingen CBS Tamarinde schrijven eigen vreedzame boek

Dit jaar stond de Kinderboekenboek in het teken van Vriendschap. Met dit thema en het bijbehorende motto ‘kom erbij’ wist Marieke de Bruijn, leerkracht op vreedzame school CBS Tamarinde wel raad. "Dit thema paste zó mooi bij het idee van De Vreedzame School. Het bracht mij direct op het idee om alle leerlingen hierover een eigen boek te laten schrijven én illustreren."
Grote Binnenkomer en Afsluiterwedstrijd

Grote Binnenkomer en Afsluiterwedstrijd

Elke les van De Vreedzame School start met een binnenkomer en eindigt met een afsluiter. Sinds kort hebben we in Nederland maar liefst duizend Vreedzame Scholen. Een mooi moment voor wat leuke, nieuwe binnenkomers en afsluiters! Natuurlijk mogen de leerlingen van alle Vreedzame Scholen hierover meedenken. Een speciale kinderjury beoordeelt alle ideeën. De jury bestaat uit drie leerlingen van Openbare Basisschool Overvecht, de allereerste Vreedzame School in Nederland.