Utrecht kinderrechtenstad

Utrecht kinderrechtenstad

In samenwerking met de gemeente Utrecht is afgelopen periode gewerkt aan een bijzondere reeks extra lessen bij De Vreedzame School. Utrecht geeft daarmee een impuls aan haar wens om ‘kinderrechtenstad’ te zijn. Kinderrechten en de stem van de kinderen staan centraal in de lessen.

Inhoud van de lessen

Door de nieuwe lessen worden leerlingen aangezet tot nadenken over mensen- en kinderrechten. Ze leren welke belangrijke mensen- en kinderrechten er zijn, waarom ze zijn ontstaan en wat de relatie is met de grondwet, ook die van hun school. Ze gaan in debat met elkaar over mensenrechten en denken na over hun eigen rol of verantwoordelijkheid als het gaat over mensenrechten, ook op hun eigen school, en hoe ze daarmee constructief om kunnen gaan.

Bezoek loco-burgemeester aan Basisschool De Ridderhof
Op vrijdag 21 juni bezoekt Victor Everhardt, loco-burgemeester van Utrecht, Basisschool De Ridderhof om een kijkje te nemen tijdens een van de lessen. Kinderen kunnen vragen stellen aan de loco-burgemeester over Utrecht Kinderrechtenstad.

Beschikbaarheid lessen
In dit ontwikkelproject zijn vier aanvullende lessen ontwikkeld voor de bovenbouw van vreedzame scholen over kinderrechten. Deze lessen zijn goed in te zetten bij blok 3, maar ook op een ander moment in het jaar. De lessen worden na de zomer aangeboden via het Deelnemers Domein van deze website. Via onze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over het verschijnen van de lessen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.