Informatie over de groepsvergadering

Informatie over de groepsvergadering

Onder de button In de school hebben we een flink aantal documenten geplaatst die u helpen bij het vormgeven van de groepsvergadering. De Vreedzame School wil stimuleren dat scholen een democratische oefenplaats worden. Eén van de vormen die u daarvoor kan inzetten is de groepsvergadering.


De groepsvergadering is een democratische vergadering waarin de kinderen gezamenlijk besluiten nemen over onderwerpen die hen aangaan en waarin zij een stem hebben. De groepsvergadering is dé plek waar de stem van de kinderen gewaarborgd is. Door een vaste structuur en werkwijze in alle groepen is de groepsvergadering het ‘democratisch hart’ van de school. Kinderen maken zich allerlei kennis, vaardigheden en houdingen eigen die passen bij een ‘democratisch burger’. 

Als u binnen uw school de groepsvergadering een structurele plek wilt geven kunt u op de site verschillende documenten vinden die hierbij bruikbaar kunnen zijn. U vindt ze onder de button In de school. Mocht u hierbij als team begeleiding wensen, dan kunt u dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

- Download deze documenten in het Deelnemers Domein