Goed van start in Blok 1

Goed van start in Blok 1

We wensen je een hele fijne zomer en een goede start met Blok 1 volgend jaar. Tip: maak gebruik van de materialen in het Deelnemers Domein! Bijvoorbeeld stukken voor de stuurgroep en het borgingsplan. Is er op school een groep die extra ondersteuning nodig heeft, of wil je als hele school goed vreedzaam van wal roeien bij de start van het schooljaar? 

Utrecht kinderrechtenstad

Utrecht kinderrechtenstad

In samenwerking met de gemeente Utrecht is afgelopen periode gewerkt aan een bijzondere reeks extra lessen bij De Vreedzame School. Centraal in de lessen staan kinderrechten en de stem van kinderen. Utrecht geeft daarmee een impuls aan haar wens om ‘kinderrechtenstad’ te zijn. 

Vreedzame intervisie voor zml-scholen

Vreedzame intervisie voor zml-scholen

Vreedzame pareltjes in het zml, leerlingmediatie bij deze doelgroep, het geven van autonomie… iedere leerkracht in het zml herkent de uitdagingen én succesmomenten van het implementeren van het vreedzame schoolprogramma in het zml.

Jong geleerd…

Jong geleerd…

'Bent u dus een soort mr Frank Visser?' Dat was een van de vragen die DAS-jurist en mediator Christa Verploeg gesteld kreeg tijdens de Masterclass Mediatie die zij gaf aan groep 7/8 van OBS De Koekoek in Utrecht. Deze Masterclass is het resultaat van een samenwerking tussen DAS (rechtsbijstand) en De Vreedzame School.

In de media

In de media

Regelmatig verschijnen er in de (vak)media artikelen, doorkijkjes en praktijkervaringen van vreedzame scholen. Kader Primair brengt het vreedzame Cburg College mooi in beeld in het juni-nummer. In het schoolportret wordt duidelijk hoe de school is veranderd na invoering van het programma.

Steun de Vreedzame Kinderwijkraad met de Kinderpostzegelactie 2019

Steun de Vreedzame Kinderwijkraad met de Kinderpostzegelactie 2019

Vorig jaar introduceerde Kinderpostzegels ‘Lokaal Besteden’ binnen de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Scholen mogen, als zij dat willen, meebeslissen hoe een gedeelte van het opgehaalde geld besteed zal worden voor kwetsbare kinderen in hun omgeving. Daarom vragen wij scholen mee te doen aan de Kinderpostzegelactie en de lokale Vreedzame Kinderwijkraad te steunen.