Steun de Vreedzame Kinderwijkraad met de Kinderpostzegelactie 2019

Steun de Vreedzame Kinderwijkraad met de Kinderpostzegelactie 2019

Vorig jaar introduceerde Kinderpostzegels ‘Lokaal Besteden’ binnen de jaarlijkse Kinderpostzegelactie. Scholen mogen, als zij dat willen, meebeslissen hoe een gedeelte van het opgehaalde geld besteed zal worden voor kwetsbare kinderen in hun omgeving. Daarom vragen wij scholen mee te doen aan de Kinderpostzegelactie en de lokale Vreedzame Kinderwijkraad te steunen.

Met de verkoop van allerlei leuke spullen zoals kinderpostzegels, vrolijke pleisters en mooie kaarten helpen kinderen in Nederland al vele jaren andere kinderen in Nederland en buitenland. Het enthousiasme van de kinderen om zich in te zetten voor de Kinderpostzegelactie is al vele jaren onverminderd.
Kinderpostzegels wil graag scholen (kinderen en leerkrachten) meer betrekken in het doel van de actie en gezamenlijk de beslissing voor projecten voor hulp aan kwetsbare kinderen nemen. Een school kan tot de start van de Kinderpostzegelactie (25 september 2019) kiezen uit projecten die Kinderpostzegels heeft geselecteerd, maar ook een eigen doel indienen.

Hoe werkt het?
Een deelnemende school vult op het scholenportaal van Kinderpostzegels alle gegevens rondom de Kinderpostzegelactie in. In het schoolprofiel kiest de school bij ‘Lokaal besteden’ voor de optie ‘Project dichtbij’, waarbij de Kinderwijkraad van bestaande Vreedzame Wijken ook als keuzemogelijkheid in de lijst verschijnt.
Wij zijn heel blij met dit initiatief. Ons doel is dat àlle kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit initiatief maakt het voor ons mogelijk om nog veel meer kinderen te ondersteunen. Daarom: doe mee met de actie van Kinderpostzegels, voor alle kinderen!