Duizend vreedzame scholen in Nederland

Duizend vreedzame scholen in Nederland

OBS Digitalis uit Almere is de duizendste vreedzame school van Nederland. De trainers, ontwikkelaars en organisatie van De Vreedzame School zijn bijzonder trots en blij met dit heugelijke feit. Duizend scholen die zich bij de vreedzame ‘beweging’ hebben aangesloten en een groeiend aantal vreedzame wijken: dat stemt hoopgevend voor de toekomst van onze jeugd.


Tijdens de miniconferentie ‘Vreedzaam, een brede blik op burgerschapsvorming: hoever zijn we gekomen?’ op 27 september as. staan we op feestelijke wijze hierbij stil. Over deze miniconferentie leest u meer in dit artikel. Binnenkomer en Afsluiter wedstrijd
Ter ere van de duizendste vreedzame school organiseren we dit najaar de 'Binnenkomer en Afsluiter wedstrijd'. Alle leerlingen, leraren en betrokkenen bij vreedzame scholen mogen nieuwe ideeën voor binnenkomers en afsluiters insturen en zo meedingen een leuke prijzen. Een kinderjury van OBS Overvecht uit Utrecht, de allereerste Vreedzame School, buigt zich over de inzendingen en bepaalt wie de prijs in de wacht sleept. Dit proces – van juryvorming tot het bepalen van de winnaar – verloopt uiteraard op democratische wijze. Een selectie van de leukste Binnenkomers en Afsluiters wordt geplaatst in het Deelnemers Domein zodat alle scholen er gebruik van kunnen maken.
 
Over de ‘Binnenkomer en Afsluiter wedstrijd’ informeren wij u binnenkort in een aparte nieuwsbrief.