Miniconferentie over Vreedzaam op 27 september

Miniconferentie over Vreedzaam op 27 september

Op 27 september 2018 organiseert Stichting Vreedzaam i.s.m. de Gemeente Utrecht een miniconferentie waarbij we stilstaan bij de successen, en laten zien wat er allemaal mogelijk is gebleken met een brede kijk op burgerschapsvorming. Maar ook een kritische blik: wat is lastig, waar lopen we nog tegenaan?

 

Alom klinkt namelijk een pessimistisch geluid als het gaat om burgerschapsvorming. De Onderwijsinspectie luidt al jaren de noodklok, en internationaal onderzoek stemt niet optimistisch. Toch hebben wij de afgelopen tijd zeer succesvolle ervaringen opgedaan met de programma’s De Vreedzame School en De Vreedzame Wijk.

Op de miniconferentie staat de vraag centraal: ‘Vreedzaam, een brede blik op burgerschapsvorming: hoever zijn we gekomen?’ Het wordt een ‘speelse’ bijeenkomst met medewerking van o.a. jongeren, ouders, leerkrachten, schooldirecteuren, andere professionele opvoeders, wijkagenten en onderzoekers. En we besluiten de middag samen met Micha de Winter door de blik te richten op de uitdagingen voor de toekomst.

Hier vindt u meer informatie over het programma. Er is nog maar zeer beperkt mogelijkheid om in te schrijven. Mocht u belangstelling hebben om te komen, neem dan even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..