Lezing Micha de Winter in Bibliotheektheater Rotterdam

Lezing Micha de Winter in Bibliotheektheater Rotterdam

Huis van Erasmus organiseert op zondagmiddag 28 oktober een vreedzame middag in de Centrale Bibliotheek Rotterdam, met onder andere een lezing door Micha de Winter onder de titel ‘De Pedagogiek van de Hoop’.


Huis van Erasmus hoopt bij te dragen aan een vreedzame wereld door een concrete hedendaagse invulling te geven aan het gedachtegoed van Erasmus. De organisatie van De Vreedzame School ondersteunt dit van harte. Erasmus hield zich al intensief bezig met opvoeding en onderwijs tot verantwoordelijke burgers. Nu weer actueler dan ooit, gezien het verplichte onderdeel ‘burgerschapsvorming’ in het onderwijs. 
Na de lezing volgt onder leiding van Theo Kemperman (directeur van de Bibliotheek), een samenspraak met De Winter, het publiek en een panel! Daaraan nemen deel Jan de Bas (filosofiegroep Rotterdam, Pabo Dordrecht), Arie de Bruin (voorzitter Korczak-stichting), Hélène Dongelmans (De Vreedzame School, CED-Groep), Dennis de Vries (De Vreedzame Wijk Utrecht) en Joke van der Zwaard (onderzoekster, initiatiefneemster Leeszaal-West).


Meer informatie staat op de website van CED-groep